De små blå på det Nye Højre

af Ryan Smith og Andreas Baumann

Den danske ungdom har aldrig været mere borgerlig end den er nu. Men med den øgede tilslutning til blå blok har også de interne brydningsflader også fået vokseværk. Her er din guide til at finde ret og vrang blandt de borgerlige stemmer på det nye højre.

Firmaets Mand

Mand 25-40, har for noget tid siden afsluttet sin erhvervsrettede uddannelse på Københavns Handelshøjskole, CBS. Dengang han var i Venstres Ungdom, vidste han med sikkerhed, at han kunne fordoble dansk vækst ved at fjerne fem paragraffer i Finansloven, og det ved han stadig.

Fritid: Hver torsdag byder på squash med de andre mellemledere.

Litteratur: Har Ayn Rands hovedværk stående (i Saxo Bank-udgaven), men har ikke fået det læst. Har også læst Fifty Shades for at finde ud af, hvad kvinder i virkeligheden vil have.

Konflikter: Har egentlig ikke noget problem med Flottenheimeren, da der jo skal være nogen ”hos os” til at sige de overuddannede socialister imod og bekrige dem i bøgernes verden. Men det er, som om Flottenheimeren insisterer på at lægge distance til CBS’ere – også selvom de da godt forstår filosofi, for han har jo læst Nietzsche på HA(fil).

Svingmønstre: Stemmer LA (men bryder sig ikke om Samuelsens tilløb til legalisering af narko og vrede imod medierne, da det ”ikke er passende”). Før 2009 stemte han Venstre, som han inderst inde stadig helst vil stemme på. Tidligere har han også været ovre omkring de Konservative, dengang de lovede lavere skatter (og man rent faktisk kunne tro på det). Men de Konservatives gud-konge-og-fædrelands-remse har altså aldrig sagt ham noget, og så var KU jo også hovedfjenden, dengang han lavede rav i den med de andre løver fra VU.

Højrefløjsikoner: Donald Trump og Klaus Riskær. Danmark har sgu altid været for småt til Klaus.

Sexsymboler: Caroline Wozniacki og Victoria Beckham. Det er helt fair, at Wozniacki har rykket sine penge i skattely, for hun har selv arbejdet for dem.

Utysket

Utysket har set faren i øjnene, og den fare hedder Islam. Det er det, som det handler om at forsvare vort åbne samfund imod, og herregud, ryger der et par finker (og et fejloversat koranvers) af panden, så er det vel også okay. Tror du selv, man tænkte over tonen, da osmannerne stod ved Wiens porte?!?!?!

Litteratur: Snaphanen, Uriasposten og seneste udgivelse fra Trykkefrihedsselskabets Bibliotek.

Konflikter: Bryder sig på ingen måde om Flottenheimeren, som er “lalleliberal” og optaget af uvæsentlige ting. Desuden ved utysket af bitter erfaring, at humanistiske universitetsstudier i virkeligheden bare er en undskyldning for at “gå ned på alle fire” for de invaderende horder, mens man forgæves prøver at sløre meningen i de muslimske udbrud. Synes dog også Firmaets Mand har en tendens til at fokusere på det uvæsentlige – vækst og rigdom vil jo tiltrække flere muslimer!!!!!

Transport: Toyota er god til prisen. Asiaterne er ok, for de bidrager trods alt til verden. Ikke som you-know-who.

Svingmønstre: Stemmer i øjeblikket DF, men bryder sig ikke ret meget om deres økonomiske politik. Drømmer om “et ægte nationalliberalt parti”, men kunne på ingen måde finde på at stemme på LA, som er befolket af eks-“radigale” og halalhippier.

Højrefløjsikoner: Lars Hedegaard og Geert Wilders.

Sexsymboler: Ville ønske, at der var flere, som forstod ham, når han taler om den sensuelle side af Katrine Winkel-Holm.

Miss ben-i-næsen

Universitetsuddannet kvinde 20-35 år. Da hun gik i grundskole og gymnasium, var hun udenfor blandt de andre piger og vidste ikke, hvilket ben hun skulle stå på. Men det ved hun nu, og det ben er i næsen!

I det politiske engagement blandt mandslingene hos de borgerlige har hun ikke alene fundet ud af, at hun ikke falder udenfor som en kvinde, der kan tænke; hun kan også få opmærksomhed, ja endog score.

Litteratur: Ikke så meget som hun burde, men hvem lægger mærke til det, når først musikken spiller, og hun jo er noget så sjældent som en … farbar kvinde i det borgerlige miljø. Ja, faktisk er der ingen, der lægger mærke til det, for hun har en håndfuld Kierkegaard- og Homer-citater i ærmet, som hun lærte i gymnasiet. Der var hun en af de få piger, som rent faktisk fulgte med i undervisningen, mens de andre havde travlt med at pudre sig og sladre om drengene.

Konflikter: Kommer fra tid til anden i konflikter med Utysket, som hun ikke er bange for at sætte på plads og bede om at klappe i og “styre sig.” Hun ved, at Utysket undertiden kan blive ubehageligt aggressiv og true folk med fysiske repressalier, men hun ved også, at skulle han nogensinde true hende, så vil de mange mænd i det borgerlige miljø straks komme hende til undsætning. Det har sine fordele at være tilhænger af outsourcing.

Svingmønstre: Svinger mellem konservative og LA. Pt. stemmer hun LA, fordi det er der, det sner, men tidligere har hun også stemt konservativt. For kan man ikke følge den deontologiske liberale logik helt ud i krogene, så kan man altid sige noget om borgerlig orden, sammenhængskraft og fædrelandet. Og få det trykt i de borgerlige aviser.

Højrefløjsikoner: Margaret Thatcher og Katrine Lilleør. Har det svært med Mie Harder – hun får jo de andre debatkvinder til at se dårligt ud, ved rent faktisk at bruge fakta i sine klummer.

Sexsymboler: Jacob Mchamgama måtte da gerne garantere hendes retssikkerhed.

Flottenheimeren

Mand 25-35 år. Har som minimum en kandidatgrad og læser Hayek, Friedman og Nozick på må og få. Han argumenterer for nulstaten ved hjælp af deontologiske argumenter (“ejendomsretten er en menneskerettighed, og det er derfor, skatten skal ned”) og giver de venstreorienterede universitetsfolk grå hår og kognitiv dissonans ved at både at forstå Foucault, og udstille ham som den gang forblommede ævl, det er.

Litteratur: Hayek, H.L. Mencken, det nyeste nummer af ’Libertas,’ Rothbard når han vil underholdes og Dantes ’Gudommelige Komedie’, når det skal være lidt let.

Konflikter: Hader utysket af et godt hjerte, da den slags xenofobiske tosser er grunden til, at han ikke kan indrømme at være liberalist over et glas hvidvin med daten på Louisiana. Er i bund og grund lidt mistilpasset på højrefløjen, fordi alle hans venner fra dagene på Komparative Kulturstudier er venstreorienterede af vane.

Svingmønstre: Stemmer LA. Har på mange måder stadig lyst til at stemme på De Radikale, som han tidligere har gjort. Deres plakater er bare smukt design, og så er de dér omvendte ordstillinger i deres slogans da pikante. Men omvendt bryder Flottenheimeren sig bare ikke meget om tanken om en regering af underuddannede tosser fra S og SF.

Højrefløjsikoner: Thomas Jefferson, James Madison og Juror nr. 8 fra 12 Angry Men.’

Transport: Har ofte sagt, at han sigter efter en underspillet Jaguar, ”da Mercedes jo blot er en taxabil.” Indtil videre er det dog kun blevet til en cykel.

Sexsymboler: Ayaan Hirsi Ali er da uimodståelig, når hun taler om Locke og Spinoza, men Ann Coulter kan også gøre det, hvis det skal være lidt raunchy.