Om moderne selvrealisering

af G.L.S.

Der er en opdeling af mennesker. Dem der ønsker at skille sig ud og være anderledes og dem der ønsker at være ligesom alle andre. De mennesker der oprigtigt skiller sig ud, har som sjældent et behov for det. Det er oftest de som ønsker at være ligesom alle andre. For at kunne forholde sig til at være anderledes eller at være ligesom alle andre må man dog først forholde sig til hvad normen er.

Og det er sjovt. For de der så inderligt ønsker at skille sig ud, i frygten for ikke at være unik, men blot ligesom alle andre, som påtager sig interesser og præferencer som de ynder at udtrykke ved en hver given mulighed. Ja disse er som oftest dem der definerer normen.

Hvilket bringer mig tilbage til hvor jeg slap – hvordan definerer man så normen? Hvad er normen? Det er det alle andre gør. Det er det som man tror alle andre gør. Det er det der anses for det rigtige. Som de der er værd at efterleve dyrker. Dette gælder spisevaner, indretning, dagsrytmer, politisk orientering, motionsvaner samt generel opførsel. Mange af disse ting er taget for givet som en selvfølge. Der er varians i hvem man anser for værende værd at efterligne. Men alle forbilleder har kreeret et glansbillede af hvad der forventes af dem. Altså er det almene billede af det perfekte en spejling af vores egne forventninger til andres forventninger. (kringlet, I know. Jeg ser det visualiseret som et spejl der møder et spejl. De illustrerer det de ser, indtil billedet er så lille, og så langt væk, at det ikke længere ligner virkeligheden)

Det perfekte liv er at være veluddannet og være gift med en anden veluddannet. Have noget yngel rendende i huset, som selvfølgelig består af stilrene møbler, gerne med et lille twist. (Skulle man være i tvivl hvordan man får et smart hjem som stadig er personligt, er der hver 2. Måned en glimrende artikel i damebladene med tips) Det lille twist fungerer bedst hvis det er fundet nede i specielle design butikker, især til at finde på Østerbro og Frederiksberg. Et stilrent køkken, gerne så klinisk som muligt og aldrig med opvask!

For at sætte prikken over i’et på sit perfekte liv er der en ting man skal sørge for –man skal have nogle få ting der gør en unik og interessant. Ikke skille sig ud som de mennesker der ikke efterlever de overnævnte kriterier, for disse mennesker er ikke værd at se op til. Der hvor man skiller sig ud er gerne ved at gå til Salsa to gange om ugen. Afsky dansk mad, men derimod dyrke et andet lands madkultur. Lytte til en bestemt niche indenfor musik. Rejse til eksotiske lande. Dette er et lille udvalg af de vidunderlige og anderledes ting der virkelig kan gøre folk interessante.