Amerikanske præsidenters personlighed, introversion og ekstroversion, samt deres behov for magten

Test din egen personlighed i forhold til amerikanske præsidenter her (på engelsk) eller her (på dansk).

Nedenfor ses udviklingen i ekstroversion hos den gennemsnitlige amerikanske præsident. På George Washingtons tid ville en gennemsnitlig amerikansk præsident have ligget omkring den 31. percentil (altså 69% af befolkningen ville have været mere ekstrovert end præsidenten). I dag ligger den gennemsnitlige præsident omkring den 93. percentil (altså 7% af befolkningen vil være mere ekstrovert end præsidenten). Så når folk siger, at politikerne ikke er “som i gamle dage,” så er det faktisk rigtigt.

Untitled
Dernæst ses nedenfor en til de politisk interesserede (rød som blå), der synes, at politikerne er gået for langt i deres iver efter at styre folk. På grafen ses udviklingen i den gennemsnitlige amerikanske præsidents Need for Power. Inden for psykologi er Need for Power defineret som et individs behov for at kunne kontrollere andre, behov for prestige og behov for at gøre indtryk på andre. De mænd, der grundlagde Amerika, havde et betydeligt mere kritisk forhold til magten end de mænd, der i dag sidder i det Hvide Hus. “Government, like fire, is a dangerous servant and a terrible master,” skulle Washington efter sigende have sagt. Jefferson solgte præsidentkareten (sin tids Rolls Royce), kom pengene i statskassen og gik selv op til sin indsættelsesceremoni. Sådan tænker moderne præsidenter ikke. I stedet er de typisk imod enhver indskrænkning af deres magt. Psykologisk kan det ses som eksempler på individer med høj Need for Power. Her sidder det som automatreaktioner hos dem, at alt, hvad der udvider deres magt, er omverdenen, der genkender deres personlige meritter, og alt, hvad der indskrænker deres magt, er en personlig ydmygelse; et signal om, at de som personer ikke er formidable nok til at fortjene den magt.

Har man en skeptisk holdning over for magten, så ligger det på rygmarven, at man hellere vil have Jefferson, Washington og Madison end Clinton, Nixon og LBJ. Men faktisk er der forskning, som viser, at folk med høj Need for Power i gennemsnit klarer sig bedre som præsident end folk med lav Need for Power. Det kan liberale (og andre med en kritisk holdning til magten) så tænke lidt over.

 

power

 Kilde (til begge grafer): Rubenzer & Faschingbauer 2004