Berlingskes spin af danskernes holdning til kongehuset

Glad og sorgløs kongehusjournalistik i Berlingske og på TV2: 83% af danskerne er for kongehuset. De royale medier glemmer blot at fortælle, at i samme Gallup-undersøgelse giver 48% af de adspurgte udtryk for, at kongehuset er for dyrt, og at de kongelige bruger for mange penge. Men når man er underdanig royal kan stigende mistro og kritik naturligvis vendes til en positiv vinkel, så i teksten bliver det til: 52% er uenige i, at Danmark bruger for mange penge på kongehuset. Godt nytår til alle. Undersåtter såvel som monarker.

Det er endnu en meningsmåling, der som altid viser massiv opbakning til monarkiet. Der er absolut ingen tegn på hverken folkelig eller politisk modstand af nævneværdig grad over for denne anakronisme. Alligevel er debatten fyldt med hovne, følelsesladede og lettere aggressive kommentarer fra kongetro mennesker, som vifter hektisk med meningsmålingen. Hvorfor dette behov? De sidder jo tungt på opinionen – så hvorfor er de så vrede? Hvorfor ikke bare trække på skulderen og grine af republikanerne?

Måske fordi de inderst inde godt ved, at alting får en ende – og nogle gange hurtigere end man umiddelbart skulle tro.