ENTJ – portræt og beskrivelse

Den hårdtslående og dynamiske leder, der altid kigger fremad mod effektivitet.

entj-150x150 Som ENTJ er din primære levevis fokuseret eksternt, hvor du beskæftiger dig med ting rationelt og logisk. Din sekundære tilstand er intern, hvor du primært tager ting ind via din intuition.

ENTJ’er er fødte ledere. De lever i en verden af ​​muligheder, hvor de ser alle mulige udfordringer, der skal overvindes. ENTJ’er ønsker at være dem, der er ansvarlige for at overvinde udfordringerne og komme videre. De er drevet til at opnå lederskab, og deres hurtighed til at forstå kompleksiteten i et problem gør dem til gode ledere. Deres evne til at absorbere store mængder upersonlig information samt deres hurtige og afgørende beslutninger hjælper dem især i denne rolle. ENTJ’er er mennesker, som tager styringen.

ENTJ’er er meget karrierefokuserede og passer helt naturligt ind i virksomhedernes verden. De afsøger konstant omgivelserne for potentielle problemer, som kan blive til løsninger. De ser generelt tingene fra et langtrækkende perspektiv, og som regel lykkedes de med deres planer. De er utrættelige i deres bestræbelser på jobbet og drevet til at visualisere for dem selv, hvordan en organisation bedst ledes. Af disse grunde er ENTJ’er naturlige virksomhedsledere.

Der er ikke meget plads til fejl i den verden, ​​ENTJ’er lever i. De kan ikke lide at se fejl og har ingen tålmodighed med ineffektivitet. De kan blive ganske hårde, når deres tålmodighed er prøvet i disse henseender, fordi de ikke naturligt er tunet ind på folks følelser. ENTJ’er bliver nødt til bevidst at arbejde på at anerkende værdien af ​​andre folks meninger og på at være følsomme over for folks følelser. Uden denne bevidsthed vil ENTJ’en være et insisterende, skræmmende og anmassende individ. Dette kan være et reelt problem for ENTJ’er.

ENTJ’er træffer beslutninger hurtigt og er hurtige til at sætte ord på deres meninger. Den ENTJ, der ikke har udviklet sin Intuition, vil træffe beslutninger for hurtigt, uden at forstå alle spørgsmål og mulige løsninger.

Selvom ENTJ’er ikke er naturligt tunet ind på andre folks følelser, har de ofte en meget sentimental side. Ofte tror de dog, at følelser er en slags svaghed. Dette vil forårsage dem problemer – til tider temmelig alvorlige problemer.

ENTJ’er elsker at interagere med mennesker. Som udadvendte er de fyldt med energi og de stimuleres primært eksternt. Der er ikke noget sjovere og mere  tilfredsstillende for en ENTJ end at have en livlig, udfordrende samtale. De respekterer især folk, der er i stand til give igen og argumentere overbevisende for deres synspunkter. Det er dog ikke alle, der tør det, da ENTJ’en er en meget kraftfuld og dynamisk person med en enorm mængde selvtillid og gode verbale kommunikationsevner. Selv de mest selvsikre personer kan opleve øjeblikke af tvivl, når de diskuterer med en ENTJ.

ENTJ’er har mange evner, som gør det muligt for dem at have en stor personlig magt, hvis de ikke glemmer at forblive balancerede i deres liv. De er selvhævdende og innovative, med en fremragende evne til at omsætte teorier og muligheder i solide handlingsplaner. De er som regel uhyre stærke personligheder, og de har redskaberne til at opnå de mål, de sætter sig for.

Hvem deler du type med? Se listen over berømte ENTJ’er her.

Emneord: Jungs Typer, Personlighedstyper, Jungianske Typer, Personlighedstests.