ESTJ – portræt og beskrivelse

Den autoritære og ansvarlige anfører, som sørger for, at folk falder ind på række og at tingene bliver gjort.

estj-150x150 ESTJ’er lever i en verden af fakta og konkrete behov. De lever i nutiden med deres blik rettet mod deres personlige mål. ESTJ’er arbejder ihærdigt for at sikre, at alt kører problemfrit og systematisk. De ærer traditioner og love og har et klart sæt standarder og overbevisninger, som de holder i hævd. ESTJ’er er ansvarlige og pålidelige, og de forventer det samme af andre. De har kun ringe tålmodighed eller forståelse for personer, der ikke arbejder dedikeret og metodisk, og de har det med at synes, at sådanne personer bør arbejde på at få sig noget struktur i deres liv. ESTJ’er værdsætter kompetence og effektivitet og kan lide at se hurtige resultater for deres indsats.

ESTJ’er er “take-charge”-folk. De har ofte en meget klar vision om den måde, tingene skal være på – så klar, at de naturligt træder ind i lederrollen og begynder at fortælle folk, hvad de skal gøre. ESTJ’er er selvsikre og assertive. De er ekstremt dygtige til at udtænke systemer og planer og til at løse opgaverne ved hånden, og de er i stand til at se, hvilke skridt der skal tages for at fuldføre en bestemt opgave. ESTJ’er kan til tider være krævende og kritiske, fordi de har så stærke overbevisninger, og de kan finde på at udtrykke sig bramfrit, hvis de synes, der er nogen, der ikke gør det godt nok efter deres standard. Men selvom de kan være hårde i filten, så kan deres kritik i det mindste tages for pålydende, da ESTJ’er har det med at være ekstremt ærlige og ligetil.

En ESTJ er normalt en mønsterborger – en søjle i samfundet. De tager deres forpligtelser meget alvorligt og følger de gængse standarder til punkt og prikke. ESTJ’er nyder at interagere med mennesker, og de kan lide at have det sjovt. ESTJ’er kan af og til være “larmende” og “sjove i det” til sociale arrangementer. ESTJ’er nyder især aktiviteter, der er fokuseret på familien, samfundet, eller arbejdet.

ESTJ – pålidelig, ansvarlig og målbevidst

ESTJ’er er meget detalje-orienterede. De sætter sig mål og investerer så en masse energi i deres anstrengelser for at nå disse mål på en overbevisende måde. Men selvom de er effektive, er det vigtigt, at ESTJ’er husker at værdsætte andre folks input og meninger. Hvis ESTJ’er forsømmer dette, kan de få et problem med at opfylde andres behov for fairness og gensidighed og måske ubevidst såre folks følelser ved at anvende logik og fornuft i situationer, som kræver mere følelsesmæssig blidhed.

Når en ESTJ møder modgang, er der ofte en tendens til, at de føler sig isoleret fra andre. De føler, at de bliver misforstået og undervurderet, og at deres indsats tages for givet. Selvom ESTJ’er normalt er meget verbale og ikke har noget problem med at udtrykke sig, kan de i stressede perioder have svært ved at sætte ord på deres følelser og ved at kommunikere dem til andre.

ESTJ’er lægger en stor indsats i næsten alt, hvad de gør. De vil gøre alt, hvad de mener, der skal gøres på jobbet og i deres ægteskab og generelt i deres nærmiljø med en god mængde energi og ihærdighed. ESTJ’er er pligtopfyldende, praktiske, realistiske og pålidelige. Mens ESTJ’er på ansvarlig vis vil gøre alt, hvad der skal til, for at arbejde hen imod en bestemt sag eller mål, kan de måske ikke naturligt se værdien af ​​mål, som er uden for deres egen referenceramme. Men hvis ESTJ’en er i stand til at se relevansen af ​​sådanne målsætninger og oversætte dem til praktiske problemer, så kan du vædde dit liv på, at de vil lægge alle kræfter i at arbejde for at nå målet i deres søgen efter sikkerhed og klarhed.

Hvem deler du type med? Se listen over berømte ESTJ’er her.

Emneord: Jungs Typer, Personlighedstyper, Jungianske Typer, Personlighedstests.