Om kvinders trang til at genopfinde sig selv

af G.L.S.

Idag er der et tilbud som man ikke kan afslå: “Bliv inspireret til en ny dig” – et foredrag af en lille gruppe fra Femina, der har set lyset. Ja, disse oplyste genier vil i løbet af aftenen forklare dig hvordan du bliver den du gerne vil være, eller; hvordan du bliver lige så god som dem.

Det revolutionerende ved dette foredrag er at det ikke fokusere på en enkelt ting, men mere bredt favner om emnet hvordan du bliver et bedre menneske. Der vil både være kostvejledere, stylister og diverse übermensch der kan belære om hvordan man finder denne evige kilde til lykken – motivationen til det sunde liv.

G.L.S. overvejer at tage med, for når man ikke har noget TV, og selvfølgelig ligesom resten af verden, godt kan lide at blive lidt forarget, er det den perfekte oplevelse for irl-reality! (irl-reality…? I ved hvad jeg mener!) hvor jeg kan nyde synet af den livlige livsstilsekspert stå og fortælle om hvordan selv hun måtte bryde en barriere og virkelig tage skridtet for at blive den hun altid gerne ville være, men aldrig havde troet hun kunne blive. I kan alle blive lige så gode som mig! Og alle deltagerne, med de polstrede lår sidder og bliver inspirerede at de nærmest ikke kan vente til at de skal hoppe i løbeskoene, og tage en tur rundt om søerne mens de udtænker en genial opskrift til en gluten-fri gulerods bolle.

Men det ville nok ikke være en god idé. Selvfølgelig ville det være rart for G.L.S. at bruge sølle 250 kr. (nedsat fra 1000 kr.!) på at få at vide at hun er timeglasfigur, og derfor ikke skal gå i baby-doll kjoler, men hellere skal vælge tøj der strammer ind i taljen, og derudover få at vide at hun ikke skal spise pizza – for det gavner hende ikke i længden, og i virkeligheden er det de tomme kulhydrater (roden til alt ondskab) der gør hende træt og gør at hun ikke har overskud til at gøre noget godt for sig selv! Det er en ond cirkel man skal bryde, og når hun først lærer at elske sig selv, så bliver det hele meget nemmere.

Men ja, selvom at det er svært at sige nej til dette vidunderlige inspirationskursus, så har G.L.S. nok vigtigere ting at se til. Og faktisk er der næsten uden undtagelse altid en af disse messiaser i frederiksberg svømmehal. Oh hvordan jeg engang var ved, ganske uden at vide det, at kvæle mig selv med mine strømpebukser, da jeg skulle lægge øre til den kvindelige Jesus der fortalte om det store skridt man skal tage for at blive sund og være tilfreds med sig selv.