Merkantilisme i Danmark

Engang var der et økonomisk system, der hed merkantilisme. Det varede fra ca. 1600 til 1800. Merkantilisme gik ud på at holde et lands velstand inden for landets egne grænser. Derfor havde man monopol-organisationer, som styrede hjemmemarkedet, og forbud mod at handle med mennesker i andre lande. Efter 1800 begyndte man at åbne for frit samarbejde mellem folk i forskellige lande, og almindelige mennesker begyndte at få et bedre liv, end de havde haft før. I Danmark er der folk, der gerne vil tilbage til dengang, der var forbud mod at handle med mennesker i andre lande. Det er de folk, der snakker om løntrykkeri og social dumping, mens de selv ejer en Iphone.

Comments are closed.Vi bruger cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close