INFP – portræt og beskrivelse

Den passionerede og drømmende idealist, som respekterer andre og giver dem plads.

infp-150x150 Som INFP er din primære leveform fokuseret internt, hvor du beskæftiger dig med ting i henhold til, hvordan du føler om dem, eller hvordan de passer ind i dit personlige værdisystem. Din sekundære tilstand er ekstern, hvor du primært tager ting ind via din intuition.

INFP’er er fokuserede på at gøre verden til et bedre sted for mennesker. Deres primære mål er at finde ud af deres egen betydning i livet. Hvad er deres formål? Hvordan kan de bedst tjene menneskeheden i deres liv? De er idealister og perfektionister, der kører sig selv hårdt i deres søgen efter at nå de mål, de har identificeret for sig selv.

INFP’er er meget intuitive omkring mennesker. De er stærkt afhængige af deres intuition til at vejlede sig, og de bruger deres opdagelser til konstant at søge efter værdi i livet. De er på en kontinuerlig mission for at finde sandhed og meningen i tilværelsen. Hvert møde og hvert stykke viden bliver sigtet gennem INFP’ens værdisystem og vurderes for at se, om det har nogen muligheder for at hjælpe INFP’en med at definere eller forfine sin egen vej i livet. Målet for enden af ​​stien er altid det samme – det er, at INFP’en er drevet til at hjælpe mennesker og gøre verden til et bedre sted.

INFP’er er generelt eftertænksomme og hensynsfulde, og de er også gode til at lytte. Selv om de kan være reserverede og have svært ved at udtrykke følelser, har de en meget dyb omsorg og er virkelig interesserede i at forstå andre mennesker. Denne oprigtighed registreres af andre, hvilket gør INFP’en til en værdsat ven og fortrolig. En INFP kan være ganske varm i selskab med folk, som han eller hun kender godt.

INFP’er kan ikke lide konflikter og vil gå meget langt for at undgå dem. Hvis de skal se en konflikt i øjnene, vil de altid nærme sig den fra deres følelsers perspektiv. I konfliktsituationer kan INFP’er undertiden lægge meget lidt vægt på, hvem der har ret, og hvem der tager fejl. De fokuserer i stedet på, hvad konflikten får dem til at føle, og ikke på hvorvidt de rent faktisk har ret. De ønsker ikke at føle sig dårligt tilpas. Dette træk hos dem kan undertiden synes irrationelt og ulogisk i konfliktsituationer. Men på den anden side gør det INFP’er til gode mæglere, og de er typisk gode til at løse andre folks konflikter, fordi de intuitivt forstår folks perspektiver og følelser og oprigtigt ønsker at hjælpe dem.

INFP’er har meget høje standarder og er perfektionister. Derfor er de som regel hårde ved sig selv og sætter deres lys under en skæppe. INFP’er kan have problemer med at arbejde på et projekt i en gruppe, fordi deres standarder sandsynligvis vil være højere end andre gruppemedlemmers. Der må en INFP arbejde på at balancere sine høje idealer med kravene, som opstår i forbindelse med dag-til-dag-arbejde. Uden at løse denne konflikt vil de aldrig være tilfredse med sig selv, og de kan blive forvirrede og lammede over, hvad de skal gøre med deres liv.

INFP’er er ofte talentfulde forfattere. Det kan være akavet og ubehageligt for dem at udtrykke sig verbalt, men de har en fantastisk evne til at definere og udtrykke hvad de føler på papir. INFP’er optræder også ofte i social- og service-erhverv, såsom terapi eller undervisning. De er bedst i situationer, hvor de arbejder for almenvellet, og hvor de ikke behøver at bruge hård logik.

Hvem deler du type med? Se listen over berømte INFP’er her.

Emneord: Jungs Typer, Personlighedstyper, Jungianske Typer, Personlighedstests.