ENFJ – portræt og beskrivelse

Den givende mentor og coach, der får andre til at føle sig godt tilpas og leder fællesskabet frem mod nye mål og værdier.

enfj-150x150 ENFJ’er er fokuserede på mennesker. De lever i en verden af ​​menneskelige muligheder. Mere end nogen anden type, så har ENFJ’er fremragende færdigheder, hvad angår mennesker. De forstår og bekymrer sig om mennesker, og de har et særligt talent for at få det bedste frem i andre. ENFJ’ers hovedinteresse i livet er at give kærlighed, støtte og positive oplevelser til andre mennesker. De er fokuserede på at forstå, støtte og opmuntre andre. De får ting til at ske for folk, og de får personlig tilfredsstillelse af at hjælpe andre.

ENFJ’ers evner til at omgås folk er så usædvanlige, at de kan få folk til at gøre, præcis hvad ENFJ’en vil. De kommer ind under huden på folk, og de får de reaktioner, de søger fra andre. ENFJ’ers motiver er normalt uselviske, men ENFJ’er, der har udviklet sig mindre end ideelt, har været kendt for at bruge deres magt over mennesker til at manipulere dem.

ENFJ’er er så eksternt fokuserede, at det er særligt vigtigt for dem at tilbringe tid alene. Det kan være svært for nogle ENFJ’er at tage sig tid til at være alene, fordi de har tendens til at få mørke tanker, når de er alene. Derfor kan ENFJ’er nogle gange undgå at være alene og i stedet fylde deres liv med aktiviteter, der involverer andre mennesker. ENFJ’er har en tendens til at definere deres livs retning og deres egne prioriteter i henhold til andre folks behov. Somme tider er de ikke så opmærksomme på deres egne behov. Det er naturligt, at denne personlighedstype vil have tendens til at placere andres behov over sine egne, men ENFJ’er bør prøve at være opmærksomme på deres egne behov, således at de ikke ofrer sig selv i deres bestræbelser på at hjælpe andre.

ENFJ’er er på mange måder ekspressive og åbne, men de er mere fokuserede på at være lydhøre og støttende for andre end på at brage igennem med deres egne meninger. Når man står med en konflikt mellem selv at føre sig frem og så at lytte til en anden persons behov, så er de mere tilbøjelige til at lytte til den andens behov.

En ENFJ kan føle sig ensom, selv når han er omgivet af mennesker. Denne følelse af ensomhed kan blive forværret af hans tendens til ikke at afsløre sine sande holdninger, men i stedet altid være på udkig efter hvad andre nu har brug for.

Folk elsker ENFJ’er. De er sjove at være sammen med, og de forstår og elsker andre mennesker. ENFJ’er udstråler normalt en masse selvtillid og har en stor evne til at gøre mange forskellige ting. De er generelt kvikke, fulde af potentiale, energiske og tempofyldte. ENFJ’er kan godt lide, at ting er organiserede, og de arbejder hårdt på at fastholde struktur og på at komme af med tvetydighed.

På arbejdspladsen gør ENFJ’er sig godt i stillinger, hvor de beskæftiger sig med mennesker. De er naturligt hjemme i sociale udvalg, HR og hvad som helst, der har at gøre med mennesker. Deres uhyggelige evne til at forstå folk og sige lige, hvad der skal siges for at gøre dem glade, gør dem også gode til rådgivning. De nyder at være i centrum for opmærksomheden, og de gør meget godt i situationer, hvor de kan inspirere og motivere andre, såsom undervisning.

Generelt er ENFJ’er charmerende, varme, venlige, kreative og mangfoldige individer med et rigt udviklet indblik i, hvad der får andre mennesker til at tikke. Denne særlige evne til at se vækstpotentialet i andre kombineret med et ægte drive til at hjælpe folk gør ENFJ’en til et virkelig værdsat individ. Så givende og omsorgsfulde som ENFJ’er er, skal de huske at værdsætte deres egne behov såvel som andres behov.

Hvem deler du type med? Se listen over berømte ENFJ’er her.

Emneord: Jungs Typer, Personlighedstyper, Jungianske Typer, Personlighedstests.