Hvorfor velfærdsstaten må rulles tilbage

af G.L.S.

Jeg kan utrolig godt sætte mig ind i de skuffede enhedslisten og socialdemokrat-vælgeres sted når vi ser den umiddelbare skæve fordeling af hvem der skal bøde for krisen. Hvis ikke det var fordi det hele var uadskilleligt i en cyklus hvor alle handlinger får konsekvenser andre steder, ville det være forbløffende at de arbejdsløse skulle have endnu mindre og de store virksomheder skulle have mere. Sådan som det udstilles af de skuffede vælgere er det netop det der sker, for ja, det er jo den objektive sandhed.

Der råbes op. Hvorfor skal vi straffes? I siger I vil skabe jobs, og istedet tager I blot fra de fattige og giver til de rige! Øh ja? Hvad havde I forestillet jer? Hvor skal disse jobs stamme fra? Det offentlige der på ingen måde har brug for flere pseudostillinger, og hvor den ekstra arbejdskraft knap nok skaber gavn, men blot skaber arbejde for arbejdets skyld? En gadefejer på hvert gadehjørne? Sounds familiar?

Hvis man vil hele såret, og ikke blot sætte et plaster på der dækker for skaden, så må man skabe reelle arbejdspladser der faktisk gavner, og ikke blot for at sætte folk til slavearbejde. Og så må disse skabes i den private sektor aka. De rige kapitalistsvin/virksomheder. Jeg arbejder i en privat virksomhed. Der laver software til kommuner for at det bliver nemmere at gemme data og dermed sørger for at kommunerne sparer masser af penge årligt. Puha, sikke noget svineri!

Skattelettelser til virksomheden er et godt incitament for dem til at ansætte flere danskere, istedet for at flytte arbejdskraften til Kina. Jeg forstår slet ikke hvorfor så mange vælger at ignorere denne pointe, og alligevel bliver ved med at beklage sig over den ellers paradoksale problemstilling.

Der bliver klaget over at virksomhederne alligevel tjener styrtende og outsourcer mere og mere. Ja, nogle få virksomheder kan ikke mærke krisen, men det kan langt størstedelen da?! Bare fordi at Lego har succes, er det da absolut ikke ensbetydende med at det er en dans på roser for andre mindre virksomheder? At jeg personligt synes det er dårlig stil af virksomheder der i forvejen tjener styrtende, at rykke store dele af forretningen til udlandet, er der intet at gøre ved! Sådan er spillet. Hvis der blev lavet stramme regler for hvad virksomheder måtte og hvad ikke, ja så tror jeg meget hurtigt en del af dem fik travlt med at rykke ud. Så kan man trøste sig med at de gudskelov ikke allesammen agerer på samme måde, og f.eks. Mærsk er begyndt at købe deres software af danske IT virksomheder istedet for de ukrainske, da de har opdaget at kvaliteten alligevel er højere.

Skyder mig selv hvis jeg skal læse mere vrøvl om den sag. Regeringen har set lyset, at det er sådan det fungerer. At alle virksomhederne så ikke spiller med er blot tough luck, det kan der ikke gøres noget ved. Vi kan ikke styre andre menneskers handlinger.