Enhedslistens kriminalitet

MF Rosa Lund, uddannelses- og familieordfører: 2007 anholdt og dømt for ulovlig indtrængen på Grøndalsvænge Allé 13, København: “Altså, jeg synes, man som parlamentariker har et ansvar for at kæmpe for det, man tror på. Jeg vil nok også deltage i demonstrationer i fremtiden… Men det er lidt svært at svare på, om jeg vil gøre noget ulovligt igen. Det kommer an på sagen. Hvis der er mennesker, der bliver uretfærdigt behandlet, for eksempel asylansøgere, kan det være nødvendigt at bryde loven.” (MetroXpress 5. januar 2012)

Før hun blev aktiv i Socialistisk Ungdomsfront (SUF), var hun aktiv i den nu nedlagte Rød Ungdom, en revolutionær ungdomsbevægelse uformelt tilknyttet Danmarks Kommunistiske Parti/Marxister-Leninister (DKP/ML). For nogle år siden var hun også en del af Foreningen Oprør, der støttede en marxistisk columbiansk milits med 50.000 kroner.
Rosa Lund har indtil 2010 været ledende medlem af Socialistisk Ungdomsfront, SUF, Enhedslistens ungdomsgren. … SUF linker fra sin hjemmeside til Antifascistisk Aktion… og SUF har fået hjælp af Torkil Lauesen, tidligere medlem af Blekingegadebanden, til en bog om mexicanske oprørere.
(Jyllands-Posten 13. september 2011)

MFerne Johanne Schmidt-Nielsen, Rosa Lund og Stine Brix har alle været medlemmer af Socialistisk Ungdoms Front. Iblandt de terroranholdte – bl.a. forsøg på afbrænding af politiskolen i Brøndby – er i hvert fald to medlemmer af Socialistisk Ungdoms Front (Tobias Melsted Hansen og Daniel Holst Petersen).
Også Rosa Lund og Stine Brix har støttet PFLP og Farc i forbindelse med sagen om Foreningen Oprør, der sendte 50.000 kr. til hver af organisationerne. En bedrift, der har kostet flere personer en dom for overtrædelse af terrorloven. …
MF Johanne Schmidt-Nielsen: “Jeg går ikke ind for vold, men jeg synes, at det er helt fint at udføre civil ulydighed og bryde loven, hvis formålet er godt.” (Politiken, 7. juli 2005: I Gleneagles: »Vi ønsker at forhindre topmødet«)

Enhedslistens embedsmænd:
Lars Gaardsøe, pressemedarbejder hos Enhedslisten, medarrangør af Undoing the City, der i 2009 medførte at Hyskenstræde blev stort set splittet ad, tidligere anholdt i forbindelse med EU’s topmøde i 2002 under Globale Rødders “demonstrationer”.

Mikkel Skov Pedersen, kommunikationsmedarbejder, er medstifter af det voldelige Antifascistisk Aktion og har stiftet det venstreorienterede site Monsun.

Pelle Dragsted, spindoktor for folketingsgruppen – og nu selv på vej i folketinget, var i mange år ledende medlem af den erklæret voldelige organisation Antifascistisk Aktion, ligeledes medstifter af Globale Rødder. Flere gange anholdt i forbindelse med demonstrationer, bekræfter han overfor B.T. I en propagandavideo for Antifacistisk Aktion fra 2002 sidder Pelle Dragsted og et andet medlem af gruppen med tætsiddende hue og ansigtet dækket med tørklæde. Kun øjnene kan ses… Dom for hærværk, da han var med i en aktion, hvor man med save, boltsakse og vinkelslibere angreb hegnet ind til Sandholmlejren. Pelle Dragsted var i 90′erne to gange på venskabslejr i Libyen betalt af Ghaddafi-styret. Mens han var der, var Libyen isoleret fra det internationale samfund.

Enhedslistens HB-medlem, Simon Kongshøj: “Vi kan hurtigt blive enige om, at det ekstreme højre fortjener tæsk.”
Enhedslistens EU-sekretær, Thomas Bugge, tidl. medlem af Rød Ungdom: “Rød Ungdom har ingen illusioner om at man kan stemme sig til demokrati igennem et parlamentarisk demokrati.”

Lokale medlemmer:
Jean-Martin Christensen – spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget 2009 i Horsens. Kendt fra miljøet omkring Antifascistisk Aktion. Blev anholdt under klimatopmødet i Bella Centret samt i forbindelse med voldelige demonstrationer.

Jacob Jonas Grandetoft, fremtrædende medlem af Enhedslisten, dømt i Amsterdam for at slå en 34-årig til plukfisk med et stoleben. Offeret hjerneskadet. Har talt flere gange på Enhedslistens årsmøder.

Thomas Lagerman Lundme: (Information): “Jeg kan jo ikke med god samvittighed tage afstand fra terror som våben mod et pilråddent system, som det vestlige forankret i joggingbuksestof og kradsebingo. … Jeg mangler et sted, hvori min vrede kan formuleres kraftigt nok, og hvori drømmen kan blive til en snert af virkelighed i det her demokratiske lortehul. Derfor kan jeg på ingen måde tage afstand for en voldelig revolution, der til syvende og sidst vil medføre mere magt til fantasien og større kraft til den individuelle udfoldelses-trang på de blomstrende bomuldsmarker af parcelhus-kvarterer.”

Pernille Rosenkrantz-Theil ( i dag folketingsmedlem for Socialdemokraterne…), udtalte i forbindelse med det voldelige overfald på daværende statsminister, Anders Fogh Rasmussen:
“Havde jeg vidst, at de ville hælde maling ud over Fogh, ville jeg formodentlig have lukket dem ind alligevel.” (Jyllandsposten, 19/3-03)
“Når man vil smide bomber i hovederne på folk i Irak, så er det mindste, man kan forvente, en reaktion, som den vi har set i dag… jeg synes, at aktionen er sjov… jeg ville da have været stolt, hvis de var mine gæster… jeg skal være den sidste til at kritisere den slags” (Berlingske Tidende, 19/3-03).

Namdar Khezri, vil stille op til det kommende folketingsvalg, slår i partiets interne valgmateriale fast, at han er »den største beundrer af det sovjetiske flag og de sovjetiske kommunister«.
(BT, 19/3-03: Jeg kunne have gjort det selv)

Aksel Rosager Johansen, Enhedslistens folketingskandidat i Vestjylland Storkreds: “Jeg finder det ikke problematisk at chikanere et andet partis landsmøde.” (Jyllands-Posten, 19. september 2010)

Hovedbestyrelsen:
Katrine Toft Mikkelsen, HB-medlem: “Vi så, at USA plantede løgnehistorier i Chile. Selv om alting stritter på mig, når jeg siger sådan, kan vi være nødt til at lukke udvalgte medier…. Det vil dog kun være i undtagelsestilfælde.” (Berlingske Tidende 15. juli 2012)

Hans Jørgen Vad, HB-medlem og medlem Internationale Socialister, der kæmper for at fastholde Enhedslisten som en græsrodsbevægelse, der skal satse på kampe uden for Christiansborg: “Jeg tror, at protesterne affødt af finanskrisen i Sydeuropa om nogle år vil kunne udløse en revolution i Danmark. Det vil ske fysisk med generalstrejker og besættelser. Det er ikke noget, man kan stemme sig til. Men som udgangspunkt vil en revolution være ikke-voldelig. Bagefter er fondsbørsen og de fleste banker væk, mens arbejderne har overtaget kontrollen med virksomhederne” (Berlingske Tidende 15. juli 2012).

Mikael Hertoft, HB-medlem: “Vold kan være nødvendig for at forsvare landvindingerne, hvis politiske modstandere ikke fredeligt accepterer beslutninger efter et demokratiske magtskifte til et socialistisk styre. Det går ikke altid, som præsten prædiker. Vi kan ønske at være så fredelige, som vi vil. Men der er også noget, der hedder kontrarevolution. Den er meget ofte ikke spor fredelig. (Ekstra Bladet, 17. juli 2012)

Lene Rygaard Jessen, HB-medlem: “Jeg tror, at vi kan omstyrte det eksisterende regime inden for en tidshorisont på 20 år, men jeg springer da til om fem år, hvis der er opbakning.” (Berlingske Tidende, 15. juli 2012)

Christine Lundgaard, HB-medlem og asylretaktivist, udtrykte sammen med flere andre forståelse for overfaldet på statsminister Anders Fogh Rasmussen på Christiansborg i Enhedslistens medlemsblad.