Anmeldelse af Restaurant GERANIUM

Det er ikke nemt at blive vild med selve stedet, men der er også et eller andet ved Parken, som ikke spiller sammen med fin mad. Man behøver blot at tænke tilbage på Flemming Østergård (Don Ø’s) tid, for at se det proletariske ved stedet for sit indre øje.

Men videre til det centrale: Et måltid på Geranium består af 20 retter, hvilket i virkeligheden vil sige 20 mundfulde. Det er smukt og fantastisk anrettet, bortset fra at man fra gang til gang er ved at spise dekorationerne istedet for selve maden. (Det er ikke en joke!) Men her er et tip til at finde ud af, hvad der er maden, og hvad der er dekorationerne: Maden er altid det, der altid var mindst af.

Men det er jo små kunstværker, man sidder og stirrer på. Intet mindre. Muligvis hænger det sådan sammen, at man slet ikke skal spise maden, men blot sidde og stirre på den. Under alle omstændigheder, så skal man dog nok blive stimuleret, for man sidder alligevel og bæller vin, time efter time.

Det koster ca. 3000 kr. pr. næse at indtage en middag på Restaurant Geranium, og det er enestående at se, hvad de dygtige kokke har skabt, og hvordan de præsenterer det på talerkenen. Dog tager det adskillige timer at komme igennem samtlige tyve retter (mundfulde), og det ender ligesom med, at det er processen, der styrer ens aften, snarere end det er en selv, der har valgt at gå på restaurant den aften. Det er mere maden, der spiser dig, end dig, der spiser maden.

På den måde er der nok flere, der hellere vil spise i et tempo, der er afstemt sådan, at man også kan nå andre ting på en aften. Men for dem, der vil have en madkunstnerisk oplevelse, så er det ikke uden grund at vi har en verdensberømt mad-scenografi presset ind imellem alt den anden — ufatteligt dårlige — smag i og omkring Parken.