Danmarks Radios ‘Deadline’ favoriserer Enhedslisten og Socialdemokratiet og misforstår forskning

Kære DR

Vi to har før været i kontakt. Jeg skrev ind den gang I satte tre medlemmer af Enhedslisten til – uopponeret – at diskutere liberalisme. I skrev tilbage og erkendte fejlen. Men den var jo ikke en enlig svale. Her er to yderligere klager vdr. Deadline:

Deadline: 28.12.2013: Socialdemokraten Sanne Søndergaard får uopponeret lov at udbrede sin opfattelse af kvinder som ofre. Ingen af de mange mænd og kvinder, der har talt for det modsatrettede synspunkt i pressen (så godt som altid med bedre kildemateriale end Søndergaards ‘søg og erstat’ i baghånden) kunne åbenbart stille op, ligesom ingen liberalister kunne stille op til at diskutere liberalismens natur med jeres tre(!) paneldeltagere fra Enhedslisten.

Deadline 23.12.2013: Nyere amerikansk forskning om liberals vs. conservatives og disgust sensitivity bliver af Deadline udlagt som passende på socialister og liberale i en dansk kontekst. Dette er en misforståelse af forskningen. Det er konservative, ikke liberale, som den amerikanske forskning peger på.

Danmarks Radio laver TV for skatteydernes penge. Kan vi blive enige om, at man således må efterstræbe et minimumsniveau af faktuel korrekthed og objektivitet?

Og at det ikke er foregået i disse tre tilfælde?