ENTP – portræt og beskrivelse

Den innovative fritænker, der altid har en ny idé.

entp-150x150 ENTP’ers primære interesse i livet er at forstå den verden, de lever i. De er konstant ude efter at absorbere ideer om de situationer, de er præsenteret for i deres liv. Ved hjælp af deres intuition behandler de disse oplysninger, og de er som regel ekstremt hurtige og præcise i deres evne til at forstå det grundlæggende i en situation.

Deres evne til intuitivt at forstå mennesker og situationer sætter ENTP’er i stand til at udrette meget i deres liv. De er generelt gode til at forstå ting hurtigt og med stor dybde. Følgelig er de ganske fleksible, og de tilpasser sig godt til en lang række opgaver. Efterhånden som de vokser og videreudvikler deres evner, vil de blive meget opmærksomme på muligheder, og det gør dem ganske opfindsomme, når de skal løse problemer.

ENTP’er er idémennesker. Deres indsigtsfulde evner får dem til at se muligheder overalt. De bliver begejstrede for deres ideer, og de er i stand til at sprede deres begejstring til andre. På denne måde får de den støtte, de har brug for til at opfylde deres visioner.

ENTP’er er mindre interesserede i at udvikle handlingsplaner eller træffe beslutninger, end de er i at generere muligheder og ideer. At følge op på gennemførelsen af en idé er normalt ikke en opgave for en ENTP. Den ENTP, der ikke har udviklet sin Tænke-funktion, vil få problemer, fordi vedkommende hopper begejstret fra idé til idé uden nogensinde at gennemføre et projekt.

Selvom ENTP’er er mere interesserede i at absorbere information end i at tage beslutninger, er de ganske rationelle og logiske i at nå deres konklusioner. Når de har en særlig indsigt, kan resultatet være meget kraftfuldt. En veludviklet ENTP er ekstremt visionær, opfindsom, innovativ og initiativrig.

ENTP’er er gode til samtaler; de er mentalt hurtige, og de nyder verbal sparring med andre. De elsker at debattere og kan endda finde på at skifte side nogle gange bare for at få lidt gang i debatten.

De mindst udviklede områder for ENTP er Sansning- og Føle-områderne. Hvis Sansning ignoreres, kan ENTP’ens tendens til ikke at tage sig af detaljerne i sit liv forårsage skade. Hvis Følen ignoreres, kan det være, at ENTP’en ikke værdsætter andre folk nok, eller at vedkommende kan blive for hård og aggressiv.

Under stress kan ENTP’er miste deres evne til at generere muligheder og blive besat af mindre detaljer. Disse småting kan for den stressede ENTP forekomme ekstremt vigtige, men i virkeligheden er de slet ikke vigtige for det store billede.

Generelt er ENTP’er optimistiske og visionære. De har meget værdifuld viden, og de bruger meget af deres liv på at søge en højere forståelse af den verden, de lever i. De lever i en verden af ​​muligheder, og de bliver begejstrede, når de lærer begreber, udfordringer og vanskeligheder at kende. Når man præsenterer dem for et problem, så er de er gode til at improvisere og hurtigt finde på en kreativ løsning. Kreative, kloge, nysgerrige og teoretiske – man må sige, at ENTP’er har en bred vifte af muligheder i deres liv.

Hvem deler du type med? Se listen over berømte ENTP’er her.

Emneord: Jungs Typer, Personlighedstyper, Jungianske Typer, Personlighedstests.