ISTP – portræt og beskrivelse

Den kolde og snarrådige problemknuser, som er realistisk helt ind til benet og synes, at de andre er alt for flæbende.

istp-150x150 ISTP’er er koldblodige problemløsere, der improviserer og ikke har noget imod at tage risici. De er realistiske og faktuelle, og i nødsituationer udviser de ofte en beundringsværdig ro. ISTP’er udmærker sig ved at møde udfordringer frontalt og overvinde dem. De er som regel uafhængige, og de ​​har ikke noget imod at gå deres egne veje. De tørster efter frihed til at følge deres egne regler snarere end at følge “systemets” regler. Når de står med et problem, så skærer de lige til benet, og hvis de ikke forstår, hvorfor en given regel er der, eller hvilket formål den tjener, er de tilbøjelige til at se bort fra den. I andres øjne kan ISTP’er virke ligeglade med “reglerne,” men indadtil er der en proces, hvor ISTP’en via logisk analyse har forstået, hvilke af reglerne der er overflødige, og hvilke der er nødvendige. Deres metode til at adskille fårene fra bukkene er mere kold og logisk end de fleste typers.

ISTP’er har tendens til at have interesser, der er rettet mod den virkelige verdens materielle og faktuelle facetter. De bekymrer sig om resultater her og nu, og de kan ​​typisk ikke se pointen i teori for teoriens egen skyld. Mange ISTP’er er nysgerrige, når det handler om teknologi og mekanisk udstyr, og de stopper ikke deres undersøgelser, før de forstår, hvordan noget virker. ISTP’er har det også med at nyde fysisk udfoldelse, og de holder af at bruge deres problemløsningsfærdigheder til at manipulere objekter og beherske dem. ISTP’er har tendens til ikke at have tålmodighed med teoretisk sniksnak, “der aldrig fører nogen steder” – de vil meget hellere handle og gøre ting.

ISTP’er kan derfor bedst lide studieretninger, der også har praktisk anvendelse (såsom medicin og pilot), og undgår samtidig fag, hvor man skal granske teori for teoriens egen skyld uden at producere resultater i den virkelige verden. ISTP’er har ikke meget til overs for pompøse ord og subjektive observationer, som i sidste ende ikke bakkes op af andet end endnu flere pompøse ord og endnu mere subjektive perspektiver. ISTP’er har det med at synes, at arbejdet skal tale for sig selv.

ISTP’er har en utilitaristisk tankegang og er ofte nådesløst realistiske omkring, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Således kan ISTP’er siges at være mere tilpasningsdygtige end andre typer: Hvis noget ikke virker, så omstiller de sig bare, sådan at det kommer til at virke. ISTP’erne i denne verden er ikke at finde blandt blåøjede drømmere – for en ISTP er et projekt, der mislykkedes, simpelthen blot mislykkedes, uanset hvilke udglattende forklaringer og undskyldninger, man måtte kunne komme med bagefter.

ISTP’er sætter pris på frihed og uafhængighed – især deres egen. Men de har også en tendens til at respektere andres suverænitet, og de kan generelt ikke kan lide at pålægge andre forpligtigelser eller at blande sig i andre folks anliggender og fortælle dem, hvad de skal gøre. Som én ISTP engang bemærkede: “Det vigtigste i livet er ikke at blande sig i andres liv.” Derfor vil ISTP’er modsætte sig andres forsøg på at kontrollere dem, ligesom de normalt selv afstår fra at forsøge at kontrollere andre.

Denne gejst for uafhængighed giver ISTP’er en karisma, der er gennemsyret af, at de kan klare sig selv – og det i en sådan grad, at nogle kan komme til at opfatte dem som uvenlige. ISTP’er er logiske og usentimentale. Sammen med ESTP’er er de den type, der er mest fri af blåøjede illusioner om, hvordan verden fungerer. De har tendens til stille og roligt at observere, hvad der foregår omkring dem. Men mens de er i denne tilstand, har de også et skarpt blik for muligheder, og når en mulighed byder sig til, vil de gribe øjeblikket og slå til. Derfor er det ofte blevet bemærket, hvordan ISTP’er næsten synes at have to forskellige personligheder: Én, der er analytisk og rolig, og én, der er mere action-orienteret, eventyrlysten og risikovillig – en, der går i aktion, når andre må give fortabt.

ISTP’er er naturligt fokuserede på bundlinjen og den virkelige verdens konsekvenser. Koldblodige og logiske som de er, er de godt rustet til at håndtere konflikter og kritik, men de er også lidt private og upersonlige og kan til tider virke reserverede. Alt i alt er ISTP’er godt klædt på til at imødegå denne verdens udfordringer og håndtere dem kompetent.

Hvem deler du type med? Se listen over berømte ISTP’er her.

Emneord: Jungs Typer, Personlighedstyper, Jungianske Typer, Personlighedstests.

Comments are closed.Vi bruger cookies. Mere information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/e/0/d/indadvendt.dk/httpd.www/wordpress/wp-content/plugins/slickquiz/php/slickquiz-front.php on line 59