Star Wars og feminisme

I USA pågår der i øjeblikket en diskussion om Reys karakter, efter at manuskriptforfatteren Max Landis har sagt, at karakteren er “overpowered,” da hun har for mange uforklarede evner og tillige besidder dem i en grad,som overskygger de eksisterende heltes (eks. Luke skulle igen og igen reddes fra egne fejltrin. Rey klarer det hele på egen hånd, og hun er bedre til at flyve Millennium Falcon, end Han Solo nogensinde var). Denne udmelding har fået folk til at beskylde Landis for at være sexist, blokere ham på Twitter, skrive grimme ting om ham i medierne etc. Det sjove er så, at der allerede findes en velkendt science fiction-karakter med “overpowered” evner, der på uforklarlig vis overskygger de øvrige heltes – det er Wesley Crusher fra Star Trek, og han er universelt hadet for netop at være så god til alt. Det peger selvfølgelig på, at det ikke er sexisme at synes, at Rey er for ensidigt god til alt, men det peger også på, at »Women are Wonderful«-effekten er på spil, dvs. den effekt, at de samme karakteristika vurderes mere positivt, når de tilskrives kvinder. Dvs. det er snarere sexisme IKKE at synes, at Rey er lidt for god til det hele. Alternativt må man elske Wesley Crusher.