Sådan bliver du eftertragtet

af ”Doctor Date”

Til mændene
Begrebet challenge indenfor dating er opfundet af min tvillingebror Doctor Love. Han har forsket i kvinders præferencer i en årrække og har identificeret mønstre i mentalt velfungerende kvinders adfærd. Her vil jeg blot beskrive det vigtigste mønster, nemlig kvinders tiltrækning imod mænd der er “hard-to-get” og dermed repræsenterer en challenge. Den teoretiske baggrund for challenge består i erkendelsen af at kvinder fra naturens side er hardwirede til opsøge succesfulde mænd der, kan give dem gener til det afkom. I denne kontekst omhandler begrebet succesfuld ikke udelukkende karriere og mønter, men også social anerkendelse, selvstændighed, lederskab, selvtillid, mental stabilitet og evnerne til at håndtere vanskelige situationer og til at træffe rigtige beslutninger. Disse egenskaber er hvad en kvinde kigger efter hos en mand, men hvor mænd direkte kan bedømme en kvindes værd på hendes udseende, kan kvinder kun indirekte vurdere mandens succes. Jo, kvinder kan hurtigt se om manden er veltalende og har lækkert hår, men de øvrige kvaliteter skal kvinden se demonstrerede.

Og her kommer challenge ind i billedet. Kvinder ved nemlig at den succesfulde mand er uafhængig af den enkelte kvindes bekræftelse og har masser af bejlere. Han afsætter derfor begrænset tid og energi på en enkelt kvinde og trækker sig væk så snart kvinden gør sig besværlig for at forfølge mindre krævende bejlere. Kvinder ved også at den fallerede mand har behov for kvindens bekræftelse for at etablere hæve sit selvværd og at han kun har få bejlere. Han forfølger derfor den enkelte kvinde med stor iver og dedikation og vil finde sig i mangt og meget undervejs uden at give op. Så stik imod umiddelbar intuition fortæller teorien at kvinder frastødes af mænd der forguder dem og istedet tiltrækkes af mænd der er “hard-to-get”. Doc Loves forretning består derfor i at lære mænd, der plejer at kaste sig for fødderne af deres udkårne, hvordan de i stedet skal opføre sig som en challenge. Han lærer mænd at udvise begrænset interesse i den enkelte kvinde, at være langsom med at invitere kvinden ud og følge op med dates, at socialisere med øvrige kvinder samtidigt etc.

Anvendeligt som Doc Loves materiale er for mænd der er clueless omkring kvinder, er min egen holdning dog at det er bedre at forfølge en mere langsigtet strategi. Why fake it, when you can make it? Istedet for at lave alle mulige krumspring for at virke interessant, så er det langt bedre at stræbe efter rent faktisk at blive interessant. I stedet for at bruge en masse tid og energi på at forfølge alle mulige tøser, så brug energien på at skabe din egen tilværelse på de øvrige fronter. Få dig en uddannelse, et fornuftigt job, en uafhængig økonomi, en stor lejlighed, gode venner, mental stabilitet, og respekt og social anerkendelse. Glem til at starte med alt om kvinderne, og sørg i stedet for at etablere alle de egenskaber der skal til for at være den gode beskytter. Det er ting der kræver arbejde og energi, men som kan opnås gennem ihærdighed, flid og disciplin.

Hvad så når du har opnået disse egenskaber? Well, tager du på natklub 🙂 Måske er der mange smækre tøser tilstede, måske kun nogle få, men der er kun én af dig. De andre mænd har kvaliteter, men de er generelt udisciplinerede og har ikke forberedt sig ligeså godt hjemmefra som du har. Hvad gør du for at score kvinder? Her kommer magien ved challenge: Udover at vandre lidt rundt i lokalet og blive set, behøver du ikke at gøre noget som helst! 🙂 Du har nemlig så meget styr på dit liv at du ikke har brug for kvindernes anerkendelse. Du har for mange venner der vil snakke med dig til at du kan ofre mere end en begrænset mængde tid på den enkelte kvinde. Og du har for mange bolde i luften til at du kan forfølge kvinder der gør sig besværlige. Du er nu per automatik en challenge, og kvinderne placerer sig nu helt automatisk i dit synsfelt og begynder “tilfældigt” at støde ind i dig når de går forbi.

Til kvinderne
Udseende Hvor mænd vækker kvinders interesse gennem deres succes, er kvinders primære tiltrækningskræft deres udseende. Glem det der pjat med at “det er det indre der tæller”, kvinder der ønsker at score interessante mænd skal have et flot ydre. ”Damn,” siger du nu, betyder det at gennemsnitskvinden aldrig kan tiltrække en interessant mand? Well… Jeg har haft oplevet nogle meget flotte kvinder søndag morgen i baggy tøj uden makeup inden morgenkaffen, og jeg indså at de i meget lille grad adskiller sig fra slanke udgaver af de almindelige kvinder der passerer mit vindue hver dag. Hvad de flotte kvinder har gående for sig er evnerne til at købe flot tøj, lægge make-up, gå med rank ryk og se dejlige ud. Men søndag morgen er den væsentligste forskel mellem flotte kvinder og almindelige at flotte kvinder er slanke.

Hvor slank skal man være for at være flot? I min bog er det et BMI på max. 20. Til den forargede læser, så jo, en kvinde kan sagtens være tiltrækkende med et BMI på 23, men hun er endnu mere tiltrækkende hvis hun kommer ned under 20. Hvordan hjælper dette de overvægtige piger? Jo, hvad jeg siger er at I kan gå fra kategorien grim/kedelig til flot, ganske enkelt ved at tabe jer. Det er selvfølgelig ikke altid nemt, men den handlekraftige kvinde kan sagtens gennemføre det.

Low Maintenance Okay, udseendet er nu i orden. Hvad er det næste? Det er at indse at mænd ikke gider besværlige kvinder. Interessante mænd har karrierer, venner, familie og øvrige sociale forpligtelser og har ikke tid til at vedligeholde en besværlig kæreste. Bemærk her, jeg anbefaler IKKE at være billig og smide tøjet på første date. Jeg taler derimod om at undgå belastende adfærd når først relationen er etableret. Interessante mænd magter ikke at tage en halv times skænderi med en jaloux kæreste hver gang manden på egen hånd skal se en veninde. Interessante mænd gider ikke ustandseligt at skulle komplimentere en kæreste med lav selvtillid for hendes udseende eller personlighed for at bekræfte hende i at hun er god nok (særligt når hun måske ikke er det). Interessante mænd ønsker ikke at blive udsat for følelsesmæssig afpresning hver gang de har planer der ikke lige falder kærestens gode jord. Mænd vil have kvinder der er nemme og givende at være sammen med, og fravælger kvinder der kræver for meget energi. Så hvis du som kvinde er besværlig og brokker dig konstant, så gå til psykolog og få det fikset, derefter kan du tiltrække og holde fast i en interessant mand.

Intelligens/Personlighed “Beauty. Sanity. Intelligence. Pick any two” siger mænd om de egenskaber de forventer er realistiske at finde hos en kvinde. I praksis bliver intelligence fravalgt. Det er ikke fordi intelligente kvinder skræmmer mænd (endnu en plat skrøne). En IQ på 150 og en original personlighed bliver værdsat men er af tertiær betydning i forhold til de to øvrige egenskaber beskrevet ovenfor. Mænd er fra naturens side hardwirede til at opsøge flotte kvinder, så den gennemsnitligt udseende kvinde på natklubben kan være nok så intelligent og have nok så god en personlighed, men mændene finder aldrig ud af det fordi de i stedet går hen til de flotte kvinder. Og hvis den intelligente pige endelig kommer i kontakt med den interessante mand, vil han tænke okay, hvis hun er så intelligent og selvbevidst og alligevel ikke formår at gøre noget ud af sit udseende, så er hun måske alligevel ikke så intelligent.

Resumé
Jeg foreslår at undlade at bruge energi på at begræde uheld i kærlighed eller at lære banale score-replikker og istedet bruge energien på at etablere de kvaliteter der værdsættes af og dermed gør én interessant for det modsatte køn. Mænd bør stræbe efter personlig, økonomisk og social succes hvor kvinder først bør optimere deres udseende, dernæst eliminere besværlig adfærd og til sidst udvikle den originale personlighed.