Er Etisk Råd etisk?

En 15-årig pige blev gravid ved et uheld, og opdagede graviditeten for sent til at få en abort (uge 15).  En scanning afslørede i uge 17, at fosteret manglede nyrene, og derved kun kunne leve i hendes mave. Hun ville gerne have en abort, men kunne ikke få den uden tilladelse fra Etisk Råd. Hun gik til Etisk Råd, men de nægtede hende det.

Så denne 15-årige pige måtte gå til termin og føde et barn på 3,5 kg, der bortset fra nyrene intet manglede. Dette barn døde et par dage efter fødslen, sådan som man havde vidst fra det øjeblik, en scanning tidligere forudså. Hvor er det etiske i det? Er det ikke umenneskeligt at bede en 15-årig (eller hvilken som helst anden kvinde) gå igennem det.

For ikke at tale om det barn, hvis nerver udviklede sig til er færdigt stadie, og derved følte så meget mere smerte.