SF, Özlem Cekic og forbud mod solarier

af G.L.S.

Jeg har siden i mandags haft et ganske specifik emne i tankerne, efter jeg om morgenen sad og så mit yndlingsprogram, det altid berigende og intellektuelt udfordrende Go’ morgen Danmark. Igennem dette vidunder af en morgenfest kan jeg holde mig opdateret om hvad der i øjeblikket går danskerne på. Selvfølgelig er der få ting der overskygger programmer som Adoptionens pris, men det kan jeg heldigvis blande mig helt uden om.

Nej de tog faktisk for en gangs skyld et ganske interessant emne op. SF har endnu engang præsenteret et af deres geniale forslag til endnu en lovgivning. De havde deres skarpeste kandidat Özlem Cekic til at tale for forslaget om at det skal være forbudt for unge under 18 at gå i solarie. Hun argumenterede for at det ikke er sundt og at staten skal gøre en indsats for at stoppe unge i at gå i solarie. Vi skal jo ikke stå tavse og se til på sidelinien. Ligesom vi skal redde de tykke ved at sætte fedtafgiften op, forbyde folk i at købe hash (og dermed lade 20 milliarder gå i pushernes lommer), forbyde snus, og hvad der nu er af lovgivninger for at frelse os for os selv.

Dertil kommer alle de lovgivninger, hvor der er brugt masser af energi på borgen for at nedsætte dem, og derefter ingen praktisk diskussion om hvordan dette dog skulle håndhæves (ligesom solarie-sagen nok ville ende).

Og forslaget om solariet er jo endda fornuftigt, sammenlignet med de andre brilliante forslag SF har disket op med de sidste par år. Et krav om at sygeplejersker skal have deodorant på og at frisører ikke må gå i stilletter er nogle få guldkorn der virkelig kunne gavne samfundet!

Og som den kvikke læser nok har regnet ud, så mener jeg ikke at vi skal opmuntre de unge til at gå i solariet. Jeg er af den overbevisning at sådanne problematikker ikke kan løses via lovgivninger. Vi er frie individer – vi skal have retten til selv at tage stilling til hvad vi ønsker at gøre med vores liv. Læg ansvaret i forældrenes og borgernes egne hænder. Lad forældrene selv fortælle deres barn hvad de må og ikke må. Og samfundet har til gengæld det ansvar at de skal sørge for at oplyse borgerne så godt som muligt. Så der ikke er en tvivl om at solariet skader, og kan give hudkræft. Så må man selv tage stilling til om det er dét værd.